Подвиквания, освирквания и транспаранти съпътстваха речта на  председателя на ЕК

...
Подвиквания, освирквания и транспаранти съпътстваха речта на  председателя на ЕК
Коментари Харесай

Освиркаха Урсула фон дер Лайен по време на речта ѝ в парламента на Северна Македония

Подвиквания, освирквания и транспаранти съпътстваха речта на  ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Народното събрание на Северна Македония. Тя откри тържествено съвещание, на което ще се разиска и гласоподава т. нар „ френско предложение ” за решение на разногласието с България и предоставяне на старт на договарянията за участие Европейски Съюз.

Димитър Апасиев от опозиционната „ Левица ” прекъсна речта на фон дер Лайен като наду свирка и ѝ остави транспарант с думата „ Не ”.

Председателката от своя страна му благодари за демократичното държание. По време на речта на Фон дер Лайен депутати от опозицията издигнаха транспаранти с надписи „ Народни предатели ”, „ Езикът е идентичността ”, „ Народът споделя не, събудете се ” и други.

Пред депутатите в Скопие ръководителят на Европейска комисия увери, че предлагането пази техните ползи

„ Направете вярното нещо за мира и просперитета на страната. Скъпи македонци, Европа ви чака и се надява да извършите още една крачка към съюза “, сподели тя на фона на аплодисментите от ръководещото болшинство и виковете на отвращение от опозицията.

Тя насочи няколко значими послания към депутатите във връзка с алтернативите -  двустранни въпроси като тълкуването на историята не са изискване в договарянията за присъединение, а в модифицираното предложение се показва македонският език, без ангажименти от Европейски Съюз.

„ Скъпи македонци, чувам ви деликатно. Изслушах опасенията във връзка с македонския език и еднаквост. Няма подозрение, че македонският език е вашият език, ние изцяло го почитаме. Затова в модифицираното предложение е записан македонският език, без квалификации от Европейски Съюз ”, акцентира тя, представена в локалните издания.

Фон дер Лайен изясни, че схваща разочарованието поради протакването на процеса, само че би трябвало да се гледа напред и да се възползват от опцията да потеглят по пътя на Европейски Съюз.

Председатят на Европейска комисия е в Скопие от сутринта. Тя организира срещи с президента Стево Пендаровски и с премиера Димитър Ковачевски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР